Події
1 вересня 2016
У Херсоні 23-річна жінка замінувала будівлю поліції після перегляду фільму, у якому поліцейські шукали вибухівку
Жінка хотіла побачити, чи відповідає робота поліцейських у фільмі дійсності.
news-image

Близько години знадобилося працівникам Херсонського відділу поліції, щоб встановити особу жінки, яка повідомила про замінування будівлі поліції, передає «Є!» із посиланням на поліцію Херсонської області.

Повідомлення про замінування надійшло вчора о 23.30 на спецлінію «102».

Невідома жінка сказала, що у будівлі поліції закладена вибухівка. Через те, що вона не назвала ніякої адреси, керівник Головного управління Національної поліції в Херсонській області Артур Мєріков прийняв рішення негайно перевірити на наявність вибухонебезпечних предметів усі будівлі поліції м.Херсона: адмінбудівлю ГУНП, Херсонський відділ поліції, Корабельне та Дніпровське відділення поліції.

Спеціалісти усіх екстрених служб у напруженому режимі працювали більше двох годин. Спеціалісти-вибухотехніки та кінологи ретельно обстежили усі будівлі, жодних вибухових речовин не знайшли. Повідомлення виявилося хибним, - повідомили у відомстві.

Водночас оперативники провели комплекс заходів та встановили, що дзвінок надійшов з таксофона, розташованого в районі залізничного вокзалу. Туди виїхала слідчо-оперативна група та працівники патрульної поліції Херсона. Під’їжджаючи до вокзалу, вони помітили жінку, яка сиділа на землі неподалік від таксофона. Щойно вона побачила поліцейський автомобіль, то стала тікати. Її наздогнали та доставили до відділу поліції.

23-річна жінка пояснила, що приїхала до Херсона з районного центру. З її слів, вона проходила лікування у психіатра. Також вона розповіла, що бажання зробити хибний дзвінок про замінування у неї виникло після перегляду іноземного фільму, у якому поліцейські шукали вибухівку. Їй стало цікаво перевірити, як відреагує херсонська поліція на її дзвінок, а також чи відповідає робота поліцейських у фільмі дійсності, - йдеться в повідомленні відомства.

За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.259 КК України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності». Жінці загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.

Читайте також: У Львові боєць АТО змусив роздягнутись жебрака у формі ЗСУ (відео)