Світ
1 вересня 2016
Хірург «виліпив» ідеальне жіноче обличчя з рис знаменитостей
Для портрету він використував риси обличчя знаменитостей, які найчастіше «замовляли» пацієнтки.
news-image

Британський пластичний хірург склав фотопортрет ідеальної жінки, використовуючи риси обличчя знаменитостей, які найчастіше «замовляли» йому пацієнтки, пише New York Post, передає «Є!»

Щоб створити фоторобот ідеальної красуні, Джуліан Де Сільва з лондонської клініки Centre for Advanced Facial Cosmetic and Plastic Surgery проаналізував запити жінок-пацієнтів за останні 10 років своєї практики, вибравши найпопулярніші.

Він вивчив випадки тисячі пацієнток. Лікар з'ясував, що найчастіше представниці прекрасної статі просили ніс, як у герцогині Кембриджської Кетрін. Де Сільва зазначив, що і сам вважає ніс дружини принца Вільяма бездоганним: на думку експерта, пропорції цієї частини обличчя герцогині є «математично правильними».

Пацієнтки хірурга також часто просили у нього повіки і розріз очей, як у Кіри Найтлі, брови Дженніфер Лопес і губи Пенелопи Крус. Крім того, жінки регулярно «замовляли» вилиці Анджеліни Джолі, лоб Майлі Сайрус, підборіддя Селени Гомес, щелепу Шер і шкіру, як у Різ Уізерспун.

Де Сільва зазначив, що не бачить нічого поганого в бажанні клієнток походити на зірок. Більш того, чітка постановка завдання полегшує роботу хірурга, зазначив фахівець.

Лондонський лікар давно займається дослідженнями жіночої краси. Раніше в 2016 році, спираючись на методику комп'ютерної картографії та формулу золотого перетину, медик разом з колегами знайшов саме пропорційне обличчя в світі. На думку хірурга, їм може похвалитися актриса Ембер Херд.