Події
1 вересня 2016
У Чехії відкрилося «представництво» «ДНР»
"Почесний консул" "ДНР" заявила, що головна мета роботи "представництва" - "поширення в Євросоюзі правдивої інформації про поки невизнануї країну".
news-image

"Представництво" "Донецької народної республіки"  відкрилося в четвер у чеському місті Остраві, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Керівник представництва і т.зв. "почесний консул" "ДНР" Неллі Ліскова заявила, що головна мета роботи "представництва" - "поширення в Євросоюзі правдивої інформації про поки невизнануї країну".

Це перше представництво "ДНР" в ЄС. Острава як місце його розміщення вибрана не випадково. Найбільше североморавске місто і Донецьк - міста-побратими. Їх пов'язують традиційні узи дружби і співробітництва.

Ми будемо сприяти розширенню контактів між громадянами "ДНР" і жителями Острави і всієї Чеської республіки. Будемо також допомагати здійсненню прямих зв'язків між юридичними особами, - сказала Ліскова.

Ліскова, що одночасно є головою чеського громадського об'єднання "Народне ополчення", впевнена, що представництву "вдасться успішно сприяти встановленню і розвитку міжнародного співробітництва "ДНР" в культурній, науковій, соціальній та економічній сферах". За її словами, представництво також буде займатися організацією гуманітарної допомоги населенню "ДНР".

У Чеській республіці представництво "ДНР" зареєстровано в якості некомерційної організації. Це, власне кажучи, представницький центр, який виступає разом з нашим об'єднанням " Народне ополчення" за швидке міжнародне визнання "ДНР", - зазначила Ліскова.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ (МЗС) Чехії зазначає, що бойовики самопроголошеної терористичної організації «Донецька народна республіка» не можуть мати дипломатичне представництво в чеській Остраві, в місті зареєстровано лише союз "ДНР". Чеські дипломати запевнили, що МЗС Чехії з цим центром не має і не буде мати жодних відносин.

30 серпня повідомлялося, що троє депутатів ВР звернулися до СБУ щодо спроби створення "представництва" так званої "ДНР" в Чеській Республіці.