Резонанс
5 вересня 2016
У поліції прокоментували напад на «Інтер»
Затримані - колишні військовослужбовці Збройних Сил України
news-image

Як повідомили у київській поліції, за фактами подій біля телеканалу "Інтер" розслідуються два кримінальні провадження, передає «Є!»

Вчора близько 16:30 поліція отримала виклик на вулицю Щусєва про те, що невідомі особи палять шини під офісом телевізійної продакш-студії. На місце вирушили автопатрулі поліції та слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції.

З показів свідків встановлено, що приблизно 20 осіб прийшли до будівлі, встановили туристичні палатки та принесли шини, зробили написи на фасаді.

Згодом шини підпалили, розбили вікна та кинули в офіс, за попередньою інформацією, димову шашку, - йдеться в повідомленні поліції.

Після цього почалася пожежа, причину і осередок якої буде встановлено після проведення відповідних експертиз.

Зазначається, що далі невідомі зайшли в приміщення, почали підпалювати ресепшн і підніматися на другий поверх. Після прибуття поліції правопорушники почали розбігатися.

На місці працювали пожежники, експерти і слідчо-оперативна група. Із будівлі евакуювали 45 працівників.

Із місця події вилучили чотири плакати, шість автомобільних шин, змиви кіптяви зі стін будівлі, п’ять туристичних палаток, дві радіостанції, рюкзак, інші речові докази.

Шістьох осіб, а згодом ще трьох, доставили в Шевченківське управління поліції для встановлення їх анкетних даних та надання пояснень. З’ясувалося, що чоловіки – колишні військовослужбовці Збройних Сил України. Троє із них відмовилися від надання письмових пояснень, інші повідомили, що перебували неподалік і не вчиняли протиправних дій, - повідомили у відомстві.

Після проведення опитування всіх відпустили.

Згідно із повідомленнями закладів охорони здоров’я, за медичною допомогою звернулися семеро осіб.

Слідчі кваліфікують подію за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

У рамках розслідування проводиться комплекс оперативно-розшукових та слідчих дій.

Окрім того, правоохоронці вивчають вилучені із місця події записи з камер відеоспостереження із метою встановлення всіх учасників події.