Події
5 вересня 2016
На Дніпропетровщині чоловік замовив вбивство військовослужбовцю ЗСУ
Співробітниками поліції спільно з потерпілим було інсценоване викрадення та вбивство.
news-image

Поліцейські карного розшуку Головного управління Дніпропетровської області попередили замовне вбивство, а 17 серпня 2016 для Володимира Григоровича став другим днем народження, передає «Є!»

Пан Володимир спочатку не міг повірити в те, що конкурент замовив його вбивство. Та інформація, яку поліцейські зібрали та продемонстрували, була більш аніж переконлива.

До поліції звернувся військовослужбовець Збройних Сил України із повідомленням про отримане ним замовлення на вбивство. Жертвою повинен був стати 64-річний голова фермерського господарства Юріївського району... Замовник вбивства говорив про конфлікт з потенційною жертвою на підґрунті фінансових зобов’язань і жадав його вирішення виключно силовим шляхом, - розповіли у поліції.

Замовник особисто наполягав на вчиненні вбивства кваліфікованим способом із застосуванням вогнепальної зброї та вибухових речовин.

Перемовини замовника з виконавцем та підготовка до виконання злочину тривали понад два місяці. За цей час замовник врешті решт узгодив з виконавцем план ліквідації конкурента.

З метою забезпечення собі алібі замовник покинув територію Дніпропетровської області та віддав команду виконавцю на вбивство.

Співробітниками поліції спільно з потерпілим було інсценоване його викрадення та вбивство, про що виконавець повідомив замовника за допомогою заздалегідь обумовлених ключових фраз. Після «виконання» на вимогу замовника йому були передані фотодокази. Впродовж усього періоду операції потерпілий знаходився під цілодобовим захистом поліції, - повідомили поліцейські.

За словами потерпілого, він до останнього очікував, що конкурент відмінить його силове усунення та обмежиться так званою попереджувальною акцією - та останній вже переступив поріг неповернення.

Впродовж цих шістнадцяти днів я був в цілковитій безпеці під цілодобовою опікою співробітників карного розшуку. Та найважче, що було в цій ситуації, що мої рідні, односельчани, сприйняли моє зникнення як своє власне горе, а я нічим не міг їм на той час допомогти - говорить потерпілий.

Замовник був затриманий співробітниками карного розшуку Головного управління НП в Дніпропетровській області на території Івано – Франківської області при підготовці до виїзду до США, візу на виїзд він отримав напередодні. Ним виявився житель Дніпропетровської області 1960 року народження.

Першого вересня йому вручено письмове повідомлення про скоєння злочину за ч.1 ст.14, п.11 ч.2 ст.115 (Готування до злочину. Навмисне вбивство, скоєння на замовлення) КК України про підозру та судом Шевченківського району міста Дніпро обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: 45-річний Дон Жуан залицяннями та обіцянками ошукав близько двадцяти українок