Резонанс
5 вересня 2016
Нацрада з питань телебачення не буде позбавляти ліцензії «Інтер»
Процедура призупинення ліцензії каналів триває дуже довго.
news-image

У Нацради з питань кіно і телебачення не вистачає повноважень для закриття «Інтера». Про це в ефірі Громадського розповів голова Нацради Юрій Артеменко, передає «Є!»

Повноважень для втручання Нацради не вистачає. Але те, що кажуть: «Давайте політично зачинимо «Інтер» - це «бєспрєдєл». Тому що завтра після «Інтеру» будуть і «5 канал», і «Громадське радіо» і все що завгодно, — сказав Артеменко.

Процедура призупинення ліцензії каналів триває дуже довго.

У нас процедура – провести моніторинг, провести перевірку, це буде роками. Ми пропонували, якщо є підозра в розпалюванні ворожнечі, ми припиняємо ліцензію на 3 місяці і потім нехай канал поновлює її через суд, — сказав Артеменко.

За його словами, пожежа на «Інтері» — це скоєння злочину, який потребує розслідування та покарання.

При цьому, Артеменко вважає, що «Інтер» сам дав підставу так відреагувати на контент каналу.

З іншого боку, «Інтер» дав підставу це зробити. Ми звертались до каналу і казали: «В країні де війна, де матері втрачають дітей, де ставлення до Росії не дружнє, ви виважуйте свої позиції». Але святкові концерти, чи фразою, яку вирізали (Слава Україні – фраза, що була вирізана зі слів співака Олександра Пономарьова) — телеканал дав підставу вчинити ці злочини, - зазначив він.

Нагадаємо, 5 вересня близько сотні екс-бійців добровольчих батальонів встановили намети біля головного офісу телеканалу «Інтер». Ще раніше будівлю телеканалу обнесли парканом.  

У неділю, 4 вересня, почалася пожежа в будівлі телеканалу «Інтер». До пожежі декілька чоловік підпалили під офісом телеканалу шини і скандували «Інтер – агент Москви».

Читайте також: У поліції прокоментували напад на «Інтер»