Політика
6 вересня 2016
Путін прилетів у Самарканд, щоб «поклонитися пам'яті» Карімова
Президент РФ висловив співчуття вдові президента та його молодшій донці.
news-image

Президент Росії Володимир Путін прибув у Самарканд ( Узбекистан) і після приземлення літака відразу попрямував на кладовище, де 3 вересня був похований президент Узбекистану Іслам Карімов, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Схиливши коліно перед могилою Карімова, Путін поклав букет з червоних троянд.

Кладовище знаходиться в рідному місті першого президента Узбекистану в Самарканді поблизу історичної пам'ятки Шахи Зинда, де покояться батьки Карімова.

Після покладання квітів Путін прибув до Палацу форумів - самаркандської резиденції президента Узбекистану.

Поклавши вінок до фотографії Карімова, Путін висловив співчуття Тетяні Карімовій - вдові президента, і його молодшій донці- Лолі Карімовій-Тілляевій. Бесіда президента РФ з рідними Карімова продовжилася без преси.

Як раніше повідомили російські ЗМІ, Президент РФ Володимир Путін у вівторок, 6 вересня, здійснить приватну поїздку в Самарканд.

Я завтра обов'язково заїду, щоб поклонитися його пам'яті (Іслама Карімова), - сказав Путін на прес-конференції за підсумками саміту "двадцятки".
Карімов дуже багато зробив для становлення Узбекистану як незалежної держави. Ще належить оцінити все, що він зробив для країни. Можна по-різному оцінювати різні моменти в новітній історії Узбекистану, але він зберіг стабільність в країні, - сказав Путін.


Він висловив надію, що нове керівництво Узбекистану збереже стабільність в країні.

Нові люди прийдуть, вони будуть вирішувати, що робити далі. Я дуже сподіваюся на те, що їм вдасться зберегти ту стабільність, про яку я сказав, - повідомив президент РФ.


Путін також висловив надію, що дружнє вибудовування відносин між Росією і Узбекистаном буде збережено і буде розвиватися далі.

Ми зі свого боку зробимо все для того, щоб рухатися вперед, - підкреслив російський президент.

Він розповів, що у нього з Карімовим складалися добрі особисті стосунки за всі роки знайомства і особливо за останні кілька років.

Можу сказати, що Іслам Абдуганіевіч ставився до мене особисто дуже по-доброму. Він до мене завжди звертався і на "ти", коли ми були вдвох, - поділився Володимир Путін.

 

Читайте також: Фінський нейрохірург, побачивши стан президента Карімова, не вважав розумним продовжувати лікування
Читайте також: Обама посварився з президентом Філіппін