Суспільство
9 грудня 2014
"Укрпошта" випустила серію конвертів під назвою "Героям Слава!"
На перших чотирьох конвертах зображені героїчно загиблі в зоні АТО генерал-майор Сергій Кульчицький, полковник Тарас Сенюк, підполковник Костянтин Могилко і старший лейтенант Євгеній Зеленський
news-image

До Дня Збройних Сил України "Укрпошта" разом з Міністерством оборони та Національною гвардією випустили першу серію художніх маркованих конвертів під назвою "Героям Слава!". Про це повідомляє "Єдність" з посиланням на прес-службу Мінінфраструктури.

Згідно з повідомленням, на перших чотирьох конвертах зображені героїчно загиблі в зоні АТО українці: генерал-майор Сергій Кульчицький, полковник Тарас Сенюк, підполковник Костянтин Могилко і старший лейтенант Євгеній Зеленський.

Нагадаємо, що наймолодший захисник України Євгеній Зеленський ціною власного життя забезпечив відхід 4 бійців своєї групи. Бойовий генерал Сергій Петрович Кульчицький та ще 11 військових героїчно загинули внаслідок потрапляння снаряду терористів у їхній вертоліт МІ-8 неподалік гори Карачун.

Тарас Сенюк, командир 1-го аеромобільно-десантного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ ЗСУ, загинув під час нападу бойовиків на колону сил АТО, яка рухалася з Ізюма в район Слов'янська. Костянтин Могилко, командир екіпажу транспортного літака АН-30Б, який здійснював спостережний політ у зоні АТО, був збитий над Слов'янськом. Коли літак почав падати на житлові квартали Слов'янська, пілот ціною власного життя скерував його за межі міста.

Дизайн конвертів розробив художник-графік, член Експертної ради Національного банку України Володимир Таран.

Тираж кожного конверта складає 400 тисяч примірників, вартість – 2,35 грн. Конверти можна буде знайти в кожному поштовому відділенні.