Події
6 вересня 2016
В Одесі лікар залікував пацієнтку до смерті
У лікаря навіть не було документів, що підтверджують кваліфікацію лікаря-психіатра та дають право на лікування людей.
news-image

В Одесі викрито лікаря, який залікував пацієнтку до смерті, передає «Є!» із посиланням на ГУНП в Одеській області.

У поліцію в м. Одесі надійшла заява 33-річної одеситки про те, що її сестра померла після лікування в приватній психіатричній клініці, розташованій по вул. Шишкіна.

У ході проведення перевірки поліцейські встановили, що сестра заявниці, знаходячись на лікуванні в приватній психіатричній клініці, впала в кому. Після цього, родичі жінки викликали карету швидкої допомоги, та її було направлено до реанімаційного відділення однієї з міських лікарень, де за кілька днів померла, так і не вийшовши з коми, - розповіли у відомстві.

Згідно висновків експертизи, причиною смерті стали: поліорганна недостатність та токсичне ураження печінки з гострим гепатитом.

У ході досудового розслідування поліцейські провели санкціоновані судом обшуки у клініці, за місцем проживання 33-річного головного лікаря та в орендованому ним кабінеті у приміщенні одного з бізнес-центрів, де він здійснював прийом хворих.

У результаті було виявлено та вилучено використану медичну систему, медичні шприци з залишками рідини та набраними сильнодіючими ліками, лист призначення на одного з хворих, 10 контейнерів з написаними іменами на ранок і вечір, скляну колбу з порошкоподібною речовиною та інші лікарські засоби. Термін дії деяких з них вже закінчився, - йдеться в повідомленні поліції.

На момент проведення обшуку в клініці будь яких документів, що підтверджували б те, що головний лікар дійсно є лікарем-психіатром, відсутні. Будь-яких ліцензій, що дозволяли б йому лікувати, а також надавати послуги наркозалежним особам, також у наявності не було.

Крім цього, під час візиту правоохоронців, у клініці знаходився громадянин, який, з його слів, лікувався від наркозалежності. Проте медичної картки чи лікарняного листа на нього також не було.

Зараз розслідування триває. Після його завершення всі зібрані матеріали будуть передані в суд для прийняття відносно лікаря законного рішення.

Наразі за фактом було розпочато провадження за ч.1 ст.140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У «Борисполі» затримали шахрая, якого Інтерпол розшукував 7 років