Аваков обіцяє повністю ліквідувати підпільний гральний бізнес
Міліція планує зупинити діяльність всіх ігрових (лотерейних) закладів протягом 10 днів
news-image

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що його відомство повністю зупинить функціонування всіх гральних салонів і клубів, зокрема й лотерейних закладів. Про це пише "Єдність" з посиланням на прес-службу МВС.

Згідно з повідомлення, процес ліквідації почнеться з Києва, а в найближчі дні пройде по всій країні.

Глава МВС заявив, що "міліція більше не буде ні арбітром, ні сторожем всіх хитромудрих сумнівних схем ігро-лотерейників", які через систему отримання довідок, експертиз і рішень судів, по суті, ведуть ігрову діяльність.

"Набридли конфлікти і компроміси, за якими стоять величезні гроші, що течуть повз бюджет. Набридло безсистемне латання дірок. Постійні сутички, кримінал і мінімум податків у бюджет. Корупційні шалені гроші, які постійно нишпорять у пошуках "даху" серед держчиновників – ось що зараз представляють із себе ігрові (лотерейні) заклади", – заявив Аваков.

Він закликав нардепів і фінансистів у тому випадку, якщо вони вважають за необхідне забезпечити надходження легальних доходів у бюджет, прийняти відповідний закон про легалізацію грального бізнесу.

Поки ж, за словами Арсена Авакова, міліція протягом 10 днів послідовно зупинить діяльність всіх ігрових (лотерейних) закладів. Розпочнеться цей процес зі столиці і пройде по всій країні.

Нагадаємо, що гральний бізнес в Україні було заборонено в 2009 році. З того часу в країні з'явилась велика кількість підпільних гральних закладів.