Події
7 вересня 2016
Нардепи дозволили в'язням користуватися інтернетом
Також засуджені особи можуть створювати електронну поштову скриньку.
news-image

Верховна Рада України (ВРУ) дозволила засудженим особам користуватися інтернетом та електронною поштою під контролем адміністрацій установ виконання покарань, передає «Є!» із посиланням на 112 Україна.

Відповідний законопроект №2490а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення виконання кримінальних покарань та реалізації прав засуджених" у другому читанні та в цілому підтримали 238 народних депутатів.

Зокрема, закон вносить зміни до Кримінально-виконавчого кодексу (КВК) України, якими засудженим надається право користуватися мережею Інтернет під контролем адміністрації установи виконання покарань. Також ув'язнені можуть створювати електронну поштову скриньку та користуватися нею під контролем адміністрації. Остання при цьому знайомиться із вмістом вхідних та вихідних повідомлень у разі, якщо це необхідно з огляду на індивідуальні ризики окремих засуджених.

Під час користування глобальною мережею Інтернет засудженим забороняється:

- вносити будь-яку інформацію, в тому числі надсилати листи, коментарі, знаки тощо та реєструватися на веб-сайтах, крім випадків створення і користування електронною поштовою скринькою у визначеному законом порядку, а також необхідності здійснення реєстрації для користування дозволеними сайтами;

- формувати будь-які бази даних та накопичувальні диски, в тому числі віртуальні;

- відвідувати веб-сайти соціальних мереж, сайтів, що пропагують жорстокість, насильство, еротичного або порнографічного змісту, переглядати сайти, які можуть негативно вплинути на психічний стан засудженого.      

Читайте також: На Облоні 19-річний молодик стріляв у жінку в під'їзді багатоповерхівки