Резонанс
7 вересня 2016
Лещенко закликав НАБУ перевірити ситуацію з його квартирою
Нардеп зауважив, що антикорупційна діяльність була сенсом його життя останні 16 років.
news-image

Нардеп Сергій Лещенко звернувся з закликом до НАЗК та НАБУ зробити відповідну перевірку придбання своєї квартири. Про це він написав на сторінці у Фейсбуці, передає «Є!»

Крім того, нардеп зауважив, що антикорупційна діяльність була сенсом його життя останні 16 років та нагадав, що саме він був співавтором нового ухваленого закону про відкриті реєстри майна та створення незалежних антикорупційних інститутів – НАБУ та НАЗК.

Стверджую, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, і придбання квартири не порушило відповідних вимог антикорупційного законодавства України, - запевнив він.
Як народний депутат та публічний політик вважаю за принципове прозвітувати перед суспільством у належний спосіб. Звертаюся із закликом до НАЗК та НАБУ зробити відповідну перевірку придбання мною житла. На термін такої перевірки заявляю про складання повноважень члена правління політичної партії ДемАльянс, до якої нещодавно долучився, аби не створювати підгрунтя для політичних спекуляцій, - написав Лещенко.

Нагадаємо, як стало відомо, нардеп від Блоку Петра Порошенко, журналіст Сергій Лещенко купив в Києві квартиру вартістю 7,5 млн грн (близько $ 280 тис.). Лещенко прокоментував на своїй сторінці в Facebook походження грошей. За його словами, частина коштів на покупку квартири - його заощадження як колишнього співвласника видання "Українська правда". Він додав, що в 2013-2014 роках задекларував понад $ 100 тис. доходу. Крім того, нардеп зазначив, що половина суми придбання - це позика від засновника "Української правди" Олени Притули терміном на 10 років. Інше - гроші його дівчини Анастасії Топольської.

Читайте також: Інтернет вибухнув фотожабами щодо елітної квартири Лещенка