Світ
7 вересня 2016
Два російських туриста померли в Норвегії після нещасного випадку на морі
Ще троє людей, які перебували в човні, серйозно не постраждали і були доставлені в готель.
news-image

Два громадянина РФ померли в університетській лікарні міста Тромсе після того, як прогулянковий човен, орендований російськими туристами, перекинувся у вівторок біля норвезького острова Нур-Квалєйа. Про це заявив представник прес-служби медичного закладу Пер-Крістіан Юхансен, передає «Є!»

Смерть одного з потерпілих настала ще у вівторок, другий помер сьогодні. Обидва вони росіяни. Причини смерті пресі ми не повідомляємо, - сказав співрозмовник агентства.

Ще троє людей, які перебували в човні - двоє росіян і громадянин Литви - серйозно не постраждали і були доставлені в готель.

7 вересня поліція має намір опитати їх, щоб встановити подробиці події.

Згідно з попередніми даними, туристи орендували човен в популярному рибальському селищі Торсвог і вирушили ловити рибу, однак через сильне хвилювання на морі плавзасіб перекинувся. Після того, як в Норвезький координаційний рятувальний центр надійшла інформація про надзвичайну подію, на допомогу були відправлені рятувальний і медичний вертольоти, пошукове судно, а також літак морської розвідки ВПС Норвегії Orion. До пошуків долучилися кілька цивільних судів.

Як повідомляють норвезькі ЗМІ, троє осіб були виявлені поруч з човном через годину і двадцять хвилин після надходження сигналу. Пошуки решти двох затягнулися ще на півтори години. Після виявлення вони були доставлені вертольотом у лікарню.

Читайте також: У Бурятії активісти зустріли Медведєва плакатами «Грошей немає. Тримаємося. Настрій поганий»