Події
8 вересня 2016
Суд Києва спростував інформацію про повернення пенсії Азарову
Подільський райсуд пояснив, що не повертав пенсію колишньому прем’єру, котрий переховується у Росії, Миколі Азарову.
news-image

Про це йдеться у повідомленні суду, передає «Є!».

В провадженні Подільського районного суду м. Києва дійсно перебувала адміністративна справа за позовом Азарова М.Я. до Центрального об’єднаного управління Пенсійного фонду в м.Києві про визнання дій відповідача неправомірними. Суть спору зводилася до того, наскільки правомірно територіальний орган Пенсійного фонду України відмовився приймати до розгляду заяву представника Азарова М.Я. про поновлення останньому виплати його пенсії", - заявили в суді.

Тобто, як пояснили в суді, річ йшла про розгляд чи нерозгляд заяви Азарова, а не про повернення йому пенсії. Своїм рішенням Подільский райсуд лише зобов’язав Пенсійний фонд розглянути заяву Азарова і прийняти по ній рішення про те, варто чи ні виплачувати Азарову пенсію.

Постановою Подільського районного суду м. Києва від 22 липня 2016 року фактично зобов’язано Центральне об’єднане управління Пенсійного фонду України в м. Києві розглянути заяву представника Азарова М.Я. та вирішити питання щодо поновлення виплати пенсії Азарову Миколі Яновичу", - заявили у суді.
При цьому наголошуємо, що судом не вирішувалося питання поновити виплату пенсії позивачу. Вирішення питання про наявність чи відсутність підстав для поновлення виплати пенсії Азарову М.Я. належить до виключної компетенції Пенсійного фонду України", - сказано у заяві.

Подільським районним судом м. Києва лише встановлена неправомірність відмови відповідача прийняти заяву про поновлення виплати пенсії до розгляду.

Наразі постанова Подільського районного суду м. Києва від 22 липня 2016 року оскаржена відповідачем, а справа перебуває в провадженні Київського апеляційного адміністративного суду, який перевірить законність оскаржуваного рішення.

Як відомо, в четвер віце-прем'єр Павло Розенко на своїй сторінці в facebook написав, що Подільський районний суд міста Києва нібито зобов'язав Пенсійний фонд відновити нарахування і виплату пенсії Миколі Азарову.

Читайте також: США запровадили нові санкції проти Азарова