Політика
14 вересня 2016
Турчинов розповів, чому Україна втратила Крим
Секретар РНБО впевнений, що після подій Майдану Україна не могла дати відсіч Росії.
news-image

Секретар РНБО, колишній в.о. президента Олександр Турчинов запевняє, що після подій Майдану Україна не могла дати відсіч анексії Криму Росією. Про це він заявив в інтерв'ю УНІАН, передає «Є!»

У нас багато "диванних" героїв люблять пообговорювати кримські події. Кажуть, чому, мовляв, не кинули армію проти російських загарбників? Але, по-перше, армії-то у нинішньому її розумінні тоді, на початку 2014-го, не було. А, по-друге, багато у Генштабі та в Міноборони, не тільки в керівництві, а й в середній ланці всіх силових відомств очікували, що вся ця влада ненадовго, що зараз все розсиплеться, не втримається, - заявив він.

Як зазначив Турчинов, влади в країні в ті часи фактично не було: "втік президент, втік Кабмін, голови місцевих адміністрацій теж розбіглися... Натовпи людей на вулиці шукають схованих міліціонерів... В Україні склалася ситуація, яка була реальною загрозою для суверенітету, незалежності та життєздатності країни".

Увесь південний схід горів, Київ горів. І якщо центр Києва горів у прямому сенсі (шини, авто, окремі будівлі), то південний схід - у переносному, але ця пожежа був набагато небезпечніша. Тому що, згідно із технології російських спецслужб, така собі "Російська весна" мала розірвати Україну на частини. У нас ще не був сформований уряд, а російським спецназом вже були захоплені будівлі парламенту й уряду Криму, - наголосив секретар РНБО.

 

Читайте також: Нелі Штепі подовжили арешт