Події
14 вересня 2016
Затриманий один із ватажків «козачого» збройного формування «Рим», що займалося бандитизмом на окупованій території
Угруповання тероризувало місцеве населення, займалося пограбуваннями, контрабандою вугілля та зброї.
news-image

Одного з ватажків незаконного «козачого» збройного формування «Рим», який перебував у розшуку, затримала у спальному районі Києва Служба безпеки України, передає «Є!»

Бандформування «Рим» діяло у Довжанську (колишній Свердловськ) на окупованій території Луганщини впродовж 2014-2015 років. Угруповання тероризувало місцеве населення, займалося пограбуваннями, контрабандою вугілля та зброї.

Затриманий терорист особисто відбирав у людей автомобілі та інше майно, грабував офіси й помешкання. Відповідаючи за фінанси угруповання, він разом із ватажком бандформування Олександром Гайдеєм на прізвисько «Рим» організував постачання на контрольовану українською владою територію автомобілів, викрадених у Луганську, та в інших окупованих населених пунктах.

Їх легалізація здійснювалася через залучення корупційних зв’язків бойовиків. Гроші, виручені від збуту крадених автівок, йшли терористам у кишеню або витрачались на фінансування діяльності банди, - повідомили в СБУ.

Через міжусобні чвари на окупованій території лідер «Риму» та його поплічник були змушені втекти до Росії. До Києва бойовик прибув для вирішення майнових питань.

Зловмиснику інкримінується участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань відповідно до ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України.

На період слідства суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Турчинов розповів, чому Україна втратила Крим