Події
15 вересня 2016
У Петербурзі відбулися обшуки у «Музеї Новоросії»
У музеї вилучили електронні носії інформації.
news-image

У Санкт-Петербурзі співробітники СК Росії у супроводі спецназу ФСБ обшукали приміщення «Музею Новоросії», розповів «Фонтанка.ру» творець експозиції Герман Владимиров, передає «Є!»

Захід, за його словами, проводився в рамках розслідування справи про заподіяння тяжких тілесних ушкоджень.

Наскільки я розумію, це справа про вибух на Кантемирівській, про "мисливців на ДІБДР", - припустив Владимиров.

У музеї вилучили тільки електронні носії інформації.

Після обшуку Владимиров зі своїм адвокатом відправилися на допит до слідчого управління.

Співробітник «Музею Новоросії» розповів «Говорить Москва», що силовики вранці прибули до приміщення установи, яке офіційно називається інформаційно-культурним центром «Світ війни», в будинку 57 по вулиці Декабристів. Черговий не відкрив їм двері, «тому що були вже приїзди псевдоспівробітників силових відомств». В результаті правоохоронці самі відкрили приміщення.

8 жовтня 2015 року на перетині Кантемирівської вулиці і Великого Сампсоніївського проспекту 66-річній жінці відірвало ногу під час вибуху бомби, яку поклали в сумку. Слідчі порушили справу за статтею про незаконний обіг вибухових речовин (стаття 222 КК) та умисне спричинення тяжкої шкоди здоров'ю.

Його фігурантами в грудні 2015-го, за даними «Фонтанка.ру», стали петербуржці Антон Головирцев і Микола Мотовилов, яким також інкримінували спробу підриву поста ДІБДР в березні того ж року. Молоді люди, імовірно, керувалися "релігійними мотивами": вибухами хотіли привернути увагу до «воцаріння антихриста» і поширення атеїзму.