Резонанс
16 вересня 2016
Луценко прокоментував обшуки у Кернеса
Спецоперація готувалась два місяці.
news-image

Правоохоронці готували "харківську" спецоперацію два місяці, до обшуків в Харкові 15 вересня було залучено 150 співробітників Генеральної прокуратури і Служби безпеки України. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook, передає «Є!»

Мета - вилучення документів, які повинні стати основою справи про розкрадання 650 га харківської землі організованим злочинним угрупованням Добкіна-Кернеса. Стара шарманка про "політичні переслідування" не допоможе. Вкрасти у міста 4 мільярди і поселити на елітних гектарах своїх родичів, друзів, потрібних політиків і правоохоронців - кримінальний злочин, і за нього треба відповідати, - написав він.

На сайті ГПУ повідомляється, що обшуки пов'язані з виділенням земельних ділянок в 2008-2010 роках. Також відзначено, що чиновники міськради сприяли реєстрації та створенню більше 63 житлово-будівельних кооперативів, засновниками яких були близькі родичі і наближені до них особи.

Надалі, за даними Генпрокуратури, вони незаконно заволоділи у Харкові земельними ділянками загальною площею 653,6 га вартістю понад 4,05 млрд грн.

Прес-служба Харківської міськради сьогодні повідомила, що в ході обшуків представники прокуратури вилучили ряд документів, які регламентують роботу департаментів, і посадові інструкції працівників: розпорядження міського голови, рішення сесії, містобудівні обґрунтування та ін.