Суспільство
19 вересня 2016
На Херсонщині чоловік вбив та розчленував тіло колишньої дружини
Чоловік наважився на злочин, щоб не ділити з жінкою майно.
news-image

У Херсоні чоловік, щоб не ділити квартиру з колишньою дружиною, вбив жінку, завдавши їй два удари ломом по голові. А щоб позбавитися від тіла – розчленував його і вивіз на дачу, де закопав на городі, передає «Є!» із посиланням на поліцію Херсонської області.

Наступного дня він спокійно пішов на роботу, а ввечері відпочивав з друзями, які навіть не запідозрили нічого лихого.

Повідомлення про зникнення 38-річної жінки надійшло до відділення поліції від її сестри. Заявниця розповіла, що сестра кілька днів тому приїхала в Херсон до колишнього чоловіка, щоб забрати свої речі. З того часу на зв’язок не виходила і вдома не з’являлася, - розповіли в поліції.

В першу чергу правоохоронці опитали 39-річного колишнього чоловіка. Під час бесіди він поводився спокійно і сказав, що дружина дійсно приїжджала, забрала речі і поїхала. Оперативники та експерти оглянули квартиру, але ні слідів крові, ні ознак боротьби не виявили.

Упродовж трьох днів працівники карного розшуку та слідчого управління ГУНП використовували усі можливі оперативно-розшукові заходи, щоб знайти докази скоєння злочину.

Завдяки відео з камер відеоспостереження, які розташовані у районі проживання колишнього чоловіка, оперативники дізналися, у що була одягнена жінка у день зникнення. І саме цей одяг знайшли у квартирі колишнього чоловіка. Речі були випрані, випрасувані та акуратно складені у шафі. Також знайшли мобільний телефон жінки.

Паралельно з обшуком у квартирі працівники поліції разом з підозрюваним поїхали у дачний будинок подружжя. Всю дорогу чоловік поводився спокійно, стверджував, що він не причетний до зникнення дружини. Але коли оперативник став оглядати територію городу, чоловік занервував. Увагу працівника поліції привернув свіжий насип під деревом. Коли він спробував натиснути ногою, то земля стала провалюватися. Після цього чоловік одразу зізнався у вбивстві колишньої дружини, - повідомили правоохоронці.

На місці події працювали експерти, які з ями близько 70 см завглибшки викопали пакет зі скелетованими рештками тіла зниклої жінки.

Зловмисник пояснив, що посварився з колишньою дружиною, коли вона забирала свої речі. Нібито жінка першою почала йому погрожувати відібрати квартиру. А якщо він чинитиме перешкоду, знайде людей, які з ним розквитаються. Злякавшись, чоловік двічі вдарив жінку ломом по голові. Коли зрозумів, що вона мертва, перетягнув тіло у ванну.

Наступного дня він пішов на роботу, ввечері зустрівся з друзями, а вночі вирішив позбавитися від тіла. Розчленувавши колишню дружину, він поклав скелетовані рештки до пакету, потім поклав до ящика і вивіз на дачу. Там він закопав пакет під деревом. Діяв вночі, щоб не помітили сусіди. Після чого купив чистячі засоби та зробив генеральне прибирання усієї квартири, відмив сліди крові зі стін та підлоги. Але за допомогою спеціального технічного засобу експерти виявили невидимі сліди крові.

Розповідаючи обставини скоєння жорстокого злочину, чоловік поводився спокійно та не виказував жодних ознак каяття. Зі слів його знайомих, до розлучення жінка жалілася, що чоловік поводився із нею жорстоко та знущався.

За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство» (карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років). Тривають слідчі дії.

Читайте також: У Львові двоє пацієнтів втекли з психіатричної лікарні (фото)