Світ
20 вересня 2016
Сінгапурський кухар продає секрет свого соусу для курки з рисом за 1,4 млн доларів
Чань Хун Мен отримав два місяці тому зірку Michelin.
news-image

Сінгапурський кухар Чань Хун Мен, який отримав два місяці тому зірку Michelin за традиційне місцеве блюдо "чикен райс" (курка з рисом), виставив на продаж рецепт свого соусу, передає «Є!»

Як повідомив телеканал Channel NewsAsia, гастроном оцінив це творіння в 2 млн сінгапурських ($ 1,4 млн) доларів, тоді як порція в його закусочній коштує рівно в два млн разів дешевше.

Чань зазначив, що в ідеалі хотів би "не просто продати секрет необхідних інгредієнтів, а створити цілу мережу закусочних за межами Сінгапуру". Шеф-кухар вважає, що потенційні партнери по бізнесу "повинні забезпечити не тільки вихід його продукту на закордонні ринки, а й гарантувати його якість і свіжість". Кулінар зізнався, що проводив кілька переговорів, але всі виявилися невдалими.

Поки ж разом зі своїми приятелями Чань зайнятий розширенням бізнесу на території Сінгапуру, відкриваючи нові торгові точки.

Його невеликий лоток "Курка з рисом і локшина, заправлені соєвим соусом по-гонконгські" в популярному туристичному "Китайському кварталі" два місяці тому отримав зірку від гастрономічного путівника Michelin.

Читайте також: Український корвет не назвуть «Володимир Великий» через Путіна