Політика
20 вересня 2016
Президент Киргизії доставлений в турецьку лікарню
Президент поскаржився на болі в грудях 19 вересня після приземлення в аеропорту Стамбула.
news-image

Президент Киргизії Алмазбек Атамбаєв доставлений в одну з лікарень на Егейському узбережжі Туреччини. Про це у вівторок, 20 вересня, пише турецьке видання Sözcü, передає «Є!»
За інформацією джерел газети, там глава держави пройде ретельне медичне обстеження і протягом деякого часу пробуде під наглядом лікарів.

Sözcü зазначає, що президент поскаржився на болі в грудях 19 вересня після приземлення в аеропорту Стамбула (там його літак, що летів з Бішкека в Нью-Йорк, здійснив посадку). Атамбаєва на машині швидкої допомоги відвезли в готель, а після, також на швидкої, доставили в аеропорт і відправили до лікарні.

Раніше 20 вересня в прес-службі Атамбаєва повідомили, що президент взяв короткострокову відпустку через проблеми зі здоров'ям. Там відзначали, що мова про госпіталізацію не йде, а також, що «стан здоров'я глави держави не викликає побоювань». Очікується, що киргизький лідер повернеться до Бішкеку і приступить до роботи 1 жовтня.

19 вересня 60-річний Атамбаєв скасував свою поїздку на 71-у сесію Генеральної Асамблеї ООН через проблеми з серцем. Президент відчув нездужання і болі в грудях на шляху з Бішкека в Нью-Йорк, де проводиться сесія. Делегацію республіки в результаті очолив міністр закордонних справ Ерлан Абдилдаев.

Атамбаєв зайняв пост президента Киргизії в грудні 2011 року, раніше він протягом декількох років очолював уряд країни.

Читайте також: Гройсман хоче скасувати «закон Савченко»