Політика
21 вересня 2016
Канада відмовилась скасовувати візи для українців найближчим часом
На даний момент Україна не відповідає необхідним критеріям, які Канада застосовує для оцінки відповідності щодо скасування віз.
news-image

Канада не розглядатиме можливість скасування віз для громадян України у найближчій перспективі. Про це йдеться у листі міністра імміграції, громадянства та біженців Канади Джона Маккалума у відповідь на електронну петицію, яка була представлена у Палаті громад Канади 6 червня 2016 року, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Враховуючи важливість відносин Канади з Україною, посадовці уважно стежать за міграційними тенденціями та ситуацією в Україні. На даний момент Україна не відповідає необхідним критеріям, які Канада застосовує для оцінки відповідності щодо скасування віз. Як результат, департамент (імміграції та громадянства - ред.) не має планів офіційно переглядати візові вимоги до України у найближчій перспективі, - йдеться у листі.

Як повідомлялося, у 2015 році Канада почала впроваджувати видачу українцям багаторазових віз терміном дії на 10 років. 11 липня 2016 року президент України Петро Порошенко після переговорів з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо в Києві повідомив про досягнення домовленості про початок негайних консультацій між Україною та Канадою щодо візової лібералізації. 25 серпня посол Канади в Україні Роман Ващук заявив, що про запровадження Канадою безвізового режиму для громадян України поки що мова не йде.

Читайте також: Відновлення діалогу з Росією не вплине на позицію Туреччини щодо анексії Криму - Ердоган