Політика
21 вересня 2016
У комітеті Європарламенту зареєстровано пропозиції відхилити надання Україні безвізового режиму
Поправки внесені двома депутатами Європарламенту.
news-image

У профільному комітеті Європейського парламенту з питань цивільних прав, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) прогнозовано зареєстровано поправки до доповіді щодо надання Україні безвізового режиму, якими пропонується відхилити цю пропозицію, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Поправки внесли депутати Європарламенту антиєвропейського, націоналістичного спрямування: Беатрис фон Шторх (Beatrix von Storch, Німеччина, група Європа свободи та прямої демократії) та Удо Фойгт (Udo Voigt, не входить до жодної групи, член Націонал-демократичної партії Німеччини).

Інші політичні групи ЄП не надали поправки, підтримавши доповідь під час першого обговорення, що відбулось 5 вересня.

Така ж сама ситуація була і навколо доповіді щодо надання безвізового режиму Грузії, яку Комітет підтримав 5 вересня. Такі поправки, внесені фон Шторх, були відхилені під час голосування. Тому очікується, що поправки до доповіді щодо України не наберуть необхідних голосів.

 Всього до доповіді депутата Марії Габріель (група європейських народників) «Щодо виключення України зі списку третіх країн, громадяни яких повинні при перетині зовнішніх кордонів мати візу» внесено сім поправок.

Зокрема, поправкою номер два Шторх пропонує замість «(ЄП) Ухвалює свою позицію у першому читанні, приймаючи пропозицію Комісії», написати «Відхиляє пропозицію Комісії». Четвертою поправкою цей євродепутат пропонує видалити з доповіді абзац, в якому мова йде про те, що Україна виконала всі вимоги Плану дій з лібералізації візового режиму, і тому відповідає критеріям країни, громадяни якої мають бути звільнені від отримання віз. Євродепутат Фойгт натомість пропонує змінити цей абзац, переписавши його таким чином: «(ЄП) Вважає, що Україна не виконала критерії для того, щоб її громадяни були звільнені від необхідності мати візи, подорожуючи територією країн-членів ЄС».

Читайте також: Канада відмовилась скасовувати візи для українців найближчим часом