Резонанс
21 вересня 2016
У поліції розповіли, де планується похорон ватажка «Оплоту» Євгена Жиліна
Російська сторона досі офіційно не повідомила про смерть Жиліна.
news-image

Похорон ватажка харківської сепаратистської організації "Оплот" Євгена Жиліна планується в російському Бєлгороді. Як передає УНІАН, про це повідомив заступник начальника облуправління поліції – начальник кримінальної поліції ГУНП  Ігор Назаренко сьогодні під час брифінгу, інформує «Є!»

За наявною на теперішній час інформацією похорон Жиліна повинен відбутися, якщо я не помиляюся, завтра в місті Бєлгород. Там, де похований його батько. Інформація про те, що Жиліна будуть ховати в Харкові на теперішній час не підтверджена, - сказав Назаренко.

Він наголосив, і Жилін, й поранений під час нападу разом із ним Андрій Козар перебували в розшуку в Україні.

На цей час російська сторона не повідомила офіційно про загибель ватажка "Оплоту".

Російська сторона на теперішній час офіційно нас про смерть Жиліна не повідомила. Є певні труднощі в спілкуванні з правоохоронними органами Російської Федерації, але це ми вирішуємо каналами Інтерполу. Як Жилін, так і Козар перебували у розшуку. Козар у розшуку з 2013 року, Жилін – із 2014 року, - сказав Назаренко.

За його словами, Козар перебував у розшуку за підозрою у скоєнні злочинів, пов’язаних зі збутом наркотичних речовин, а також за підозрою у скоєнні вбивства журналіста харківської газети "Новий стиль" Василя Климентьєва.

У свою чергу Жилін перебував у розшуку за підозрою у скоєнні цілого ряду злочинів – "організація вбивства на замовлення", "створення злочинної організації", "легалізація коштів, здобутих злочинним шляхом" тощо.

Розшукові справи щодо вказаних осіб перебувають у провадженні Головного управління Нацполіції в Харківській області, - зазначив Назаренко, додавши, що якщо стане відомо про загибель фігурантів справи щодо них будуть закриті.

Як повідомлялося, 19 вересня на території елітного селища Горки-2 в Одинцовському районі Московської області Російської Федерації у ресторані "Вітерець" кілер розстріляв двох осіб, одним із яких виявився лідер харківської терористичної організації "Оплот" і противник Євромайдану Євген Жилін. Жиліна було вбито, а його знайомий Андрій Козар дістав поранення.

Читайте також: Поранений товариш Жиліна також розшукується в Україні