10 грудня 2014
Молодь США "підсіла" на опіоїди і психостимулятори
Опіоїдні препарати молоді люди використовують, щоб «відчути викликаного ними незвичайний стан».
news-image

Молоді люди, що не мають вищої освіти, частіше приймають опіоїдні препарати без спеціального призначення лікаря, в той час як студенти вузів зловживають виписаними їм за рецептом стимуляторами. Такі дані останнього дослідження американських вчених, опубліковані в журналі «Соціальна психіатрія та психіатрична епідеміологія». Також у статті вказується, що дівчата з вищою освітою або студентки, які зловживають рецептурними стимуляторами, переважають у відсотковому співвідношенні над представниками сильної статі.

Статистичні дані для дослідження були взяті з Національного опитування про вживання наркотиків, який щорічно проводиться Управлінням психічного здоров'я США, повідомляє "Єдність".

Як правило, опіоїдні препарати молоді люди використовували, щоб «відчути викликаного ними незвичайний стан». Причому дівчата, які закінчили середню школу, але вирішили не продовжувати освіту, частіше вживали дані речовини без медичних на те показань, ніж юнаки. 

Що стосується стимуляторів, то тут ситуація прямо протилежна. Найбільшу тягу до них проявляють студенти азіатського походження, які проживають в центральних районах великих мегаполісів.

Психічні стимулятори - речовини, що знімають втому, підвищують в першу чергу розумову (менше фізичну) активність організму, поліпшують настрій, а також усувають сонливість і відчуття голоду. При тривалому вживанні або перевищенні допустимих доз надають руйнівну дію з тривалим ефектом.