Шоу-біз та культура
22 вересня 2016
У мережі з'явився кліп на пісню Джамали «1944»
Зйомки проходили в Буковинських Карпатах.
news-image

У мережі з'явився кліп на пісню Джамали "1944", що перемогла на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення", передає «Є!» із посиланням на УНІАН.
Відео опубліковане на офіційному каналі виконавиці на Youtube.

Як зазначив продюсер Джамали Ігор Тарнопольський, режисером і хореографом-постановником відеокліпу виступив Анатолій Сачивко, оператором став Микита Кузьменко.

Зйомки відео зайняли три дні і проходили у Чернівецькій області в Буковинських Карпатах. Локацією кліпу стала покинута військова база «Памір» на вершині гори Томатик, яка знаходиться на висоті 1565 метрів над рівнем моря, - додав він.
Мабуть, це була найважча зйомка у моєму житті. Без зупину лив дощ, було 9 градусів тепла, пеленою стояв туман, який не міг прогнати навіть сильний вітер, було жахливо холодно. Здавалося, сама природа вирішила влаштувати нам випробування. Адже ще за день до зйомок світило сонце і ніщо не віщувало негоди, - розповіла Джамала.
Підйом на гору Томатик тривав 2 години, а спускатися було ще довше. В якийсь момент здалося, що ми стали заручниками гори. Нас заливало холодним дощем, тому ми за першої-ліпшої можливості грілися біля печі і сушили речі. Гаряча їжа була розкішшю, тому що розвести багаття за такої погоди було вкрай складно, ми буквально боролися за вогонь, як первісні люди. Місцеві жителі підгодовували нас медом і поїли трав'яним чаєм. З усієї округи люди приїжджали подивитися на Джамалу. Їм було не лінь у негоду підніматися на гору дві години по бездоріжжю, щоб зробити фото і взяти автограф, - додала співачка.

Також Джамала окремо зазначила дизайнера Соню Солтес, яка працювала над стилем героїв.

Завдяки їй хлопці виглядають дуже цікаво. Танцюристи неймовірні молодці – ніхто і не думав скаржитися або здаватися, всі танцювали на повну ногу. Випробування дощем і холодом нас тільки згуртували, ми стали одним плем'ям, - вважає співачка.

Як повідомлялося, пісня Джамали «1944» перемогла на «Євробаченні-2016», яке пройшло ще в травні в Швеції. Однойменний альбом вийшов 10 червня в Європі і місяцем пізніше в США. Платівка побачила світ на найбільшому у світі лейблі Universal Music Group. Реліз включає в себе 12 композицій - вісім англійською і три українською мовою. В Америці реліз здійснює компанія Republic Records, а в Європі - Universal Music Denmark, яка також займається ексклюзивної дистрибуцією офіційного збірника «Євробачення-2016».

Читайте також: Вчені розшифрували найдавніший сувій Старого Заповіту (фото)