Події
29 вересня 2016
У Борисполі два детективи займаються розслідуванням крадіжок з багажу
В аеропорту закликають пасажиров своєчасно звертатися у службу розжуку речей.
news-image

Аеропорт «Бориспіль» буде постійно посилювати заходи боротьби з крадіжками з багажу пасажирів. Про це повідомив керівник аеропорту Євгеній Дихне у ході прес-брифінгу, який було присвячено попереднім підсумкам роботи служби розслідувань крадіжок з багажу за результатами перших трьох місяців роботи, передає «Є!» із посиланням на сайт аеропорту.

На теперішній час, розслідуванням крадіжок з багажу на підприємстві займається вже два детективи. Роботу спецвідділу ми розцінюємо як ефективну. Подальші кроки в цьому напрямку буде вдосконалено, перелік заходів буде розширюватись. Колектив підприємства має бути повністю очищено від нечистих на руку працівників, - зазначив він.

Одним з головних досягнень на цей час  пан Дихне назвав те, що підприємство значно покращило якість та оперативність зв'язку з пасажирами з зазначеного питання. Як неодноразово наголошувалося раніше, саме фактор часу має ключове значення для успіху у справі розшуку.

Крім того, за досить незначний проміжок часу роботи детективів, ними на практиці відпрацьовано основні форми та методи виявлення крадіїв та доведення їхньої провини.  

Згідно даних, оприлюднених керівником спецвідділу розслідувань крадіжок з багажу, Фастовець М.В., у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року за три місяці роботи кількість звернень щодо крадіжок виросла втричі. На її переконання, це свідчить про обізнанність пасажирів про існування Служби та зростання довіри до детективів.

Ними наразі опрацьовано 46 звернень пасажирів. У десяти випадках внаслідок слідчих дій речі було знайдено та повернуто власникам.

22 звернення стосувалися речей, які зникли за межами аеропорту «Бориспіль». Це могло статися або на борту літака, або на території іншого аеропорту. Три справи розкрито та передано до поліції. В двох випадках повідомлення виявилися неправдивими.

Детальне розслідування не вдалося провести лише за чотирма зверненнями. Причиною послужило несвоєчасне (занадто запізніле) звернення пасажирів.    

Читайте також: У Чернівцях начальника залізничного вокзалу впіймали на хабарі