Резонанс
30 вересня 2016
Рідні загиблих у катастрофі MH17 подали позови проти України
Також є позови проти Гіркіна, керівництва Малайзійських авіаліній і компанії Боїнг.
news-image

Родичі загиблих у катастрофі MH17 подали 33 позови. Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" на "1+1" розповіла юрист-кримінолог Ганна Маляр, передає ТСН, повідомляє «Є!»
18 позовів - проти екс-ватажка бойовиків "ДНР" Ігоря Гіркіна, багато позовів подано проти "Малайзійських авіаліній" та виробника "Боїнгів", і чотири позови - проти України.

Така юридична різноманітність говорить про те, що буде надзвичайно складно визначити когось одного винного. У цій трагедії є прямий винуватець - безпосередньо особа, яка націлилася, і та, яка віддавала команди, а також є і непрямі винуватці. І на жаль, Україна в цьому списку, - сказала Маляр.

При цьому юрист зазначила, що в позовах проти України не останню роль відіграє Росія. Так, перший позов був поданий громадянкою Німеччини, але росіянкою за національністю, яка свого часу емігрувала з РФ. Адвокатом у чотирьох справах проти України виступає німецький юрист Ельмар Гімулла, який кілька років був радником російського уряду. Він наполягає на тому, що Україна була відповідальна за свій повітряний простір на період, коли був збитий МН17, тому повинна відповідати.

Нагадаємо, 28 вересня Міжнародна група слідчих повідомила, що пускову установку Бук привезли в Україну з Росії. Саме нею і збили малайзійський Боїнг рейсу MH17.

Читайте також: MH17 збили з території бойовиків із російського «Бука» - слідство