Київ
30 вересня 2016
У Києві встановлять перші 300 камер відеоспостереження задля безпеки містян
Найближчим часом відбудеться впровадження системи «Безпечне місто», в рамках якого у столиці буде встановлено близько 4 тис. камер відеоспостереження.
news-image

У рамках проекту Kyiv Smart City на столичних вулицях встановлять перші 300 камер відеоспостереження. Це допоможе стежити за дотриманням правил дорожнього руху. Про це у коментарі виданню 44.ua заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, передає «Є!»

Також він зауважив, що планується встановити 3 600 камер у на об’єктах соціальної інфраструктури: школах, дитячих садках, лікарнях, музеях тощо.

Геннадій Пліс зазначив, що установка камер на вулицях сприятиме дотриманню водіями культури на дорозі та убезпечить учасників дорожнього руху.

Уже проінвестовано закупівлю та установку 300 камер на дорогах, мостах, в’їздах і виїздах до Києва. Їх встановлюватимуть за пріоритетністю – на дорогах із більш інтенсивним рухом камер буде більше, ніж на менш завантажених. Відеоспостереження допоможе звертати увагу на дотримання правил дорожнього руху, запобігати травматичним ситуаціям. Це необхідно в зв’язку зі збільшенням транспортного потоку в столиці, – зауважив Геннадій Пліс.

Він нагадав, що найближчим часом відбудеться впровадження системи «Безпечне місто», в рамках якого у столиці буде встановлено близько 4 тис. камер відеоспостереження, об’єднаних у єдину систему.

Читайте також: Осінню виставку квітів на Співочому полі буде внесено до Книги рекордів України