Політика
30 вересня 2016
Лукашенко розцінює розпад СРСР як катастрофу
Президент Білорусі впевнений, що за часів СРСР були б неможливі конфлікти, які мають місце на Близькому Сході або в Африці.
news-image

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розцінює розпад СРСР як катастрофу. Про це він заявив сьогодні, відповідаючи на запитання студентів Пекінського університету, передає «Є!» із посиланням на БЕЛТА.

Я однозначно розглядаю розпад Радянського Союзу як катастрофу, що мала і має негативні наслідки у всьому світі. Нічого хорошого від розпаду ми не отримали, - сказав Президент.

Він констатував, що у Радянського Союзу з Китаєм не завжди були світлі й хороші дні в стосунках.

Доходило і до військових зіткнень на кордоні, але, якщо подивитися в історію, то у нас, радянських і китайських людей, завжди було більше хорошого, - вважає він.

В якості одного з яскравих прикладів Олександр Лукашенко навів загальну перемогу над фашизмом і японським мілітаризмом.

Що стосується Радянського Союзу, то, на думку білоруського лідера, це потужна держава було чинником стримування та забезпечення стабільності у світі.

Олександр Лукашенко впевнений, що за часів СРСР були б неможливі конфлікти, подібні до тих, які мають місце на Близькому Сході або в Африці.

Це балансувало нашу планету. Зник Радянський Союз, і, ви бачите, світ завагався на одній опорі. Я не засуджую тут американців, але факт залишається фактом. Опора одна - і світ хитається, - сказав Президент.

Він додав, що бачить в Китаї, а також, можливо, в єдності пострадянського простору та Євросоюзі реальні опори, які треба зміцнювати, щоб світ був багатополярним.

Читайте також: МЗС Голландії викликав посла РФ у зв'язку з критикою по МН17