Суспільство
7 жовтня 2016
Польська активістка вступила у ряди терористів «ЛНР»
Дівчина вважає, що табори заслання у Радянському Союзі були «нормальною практикою».
news-image

Польська комуністична активісткаЛюдмила Добжинецька вступила у ряди терористів на Донбасі, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

Зі зброєю у руках вона активно діє у рамках міжнародної бригади «Interunit» так званої «Луганської Народної Республіки».

Як пише портал niezależna.pl із посиланням на kresy24.pl, комуністична активістка, з якої зовсім нещодавно телеканал TVN та «Gazeta Wyborcza» зробили зірку, нині є героїнею мас-медіа «Новоросії».

Про комуністичну активістку у Польщі дізналися у зв’язку з історією на «Повонзках». 1 серпня 2016 року на могилі польського комуністичного лідера Болєслава Бєрута хтось намалював червону зірку і написав «КАТ». Тоді телеканал TVN24 повідомив, що невідома молода жінка «витратила гроші і присвятила свій вікенд, аби відчистити могилу Бєрута». Одразу виявилося, що вона – голова просталінської організації «Комуністична молодь Польщі», а не якась «стурбована» випадкова жінка.

Сторінка «Російська V колона у Польщі» у Фейсбуці так представила тоді особу «анонімної молодої дівчини»:

Пані та панове, перед Вами Людмила Добжинецька, 27 років, член керівництва та „скарбник” партії „Зміна і водночас голова „Комуністичної молоді Польщі”, у вузьких колах відома як „Люда”».

Своєю чергою, Інтернет-сервіс vice.com взяв у «Люди» інтерв’ю. Добжинецьку запитали про табори заслання у Радянському Союзі. Вона ствердила, що в цілому це була «нормальна практика».

Як читаємо, «Люда» не просто звичайна «лівачка», що дивиться на часи Польської Народної Республіки крізь рожеві окуляри.

Вона переконлива сталіністка, для якої взірець – північнокорейський режим. Вона сама каже, що це у неї родинне: „Мій дід був полковником, а прабабуся сталіністкою. Моя мати завжди жартувала, що це у мене в генах. У підлітковому віці я їздила до інших країн і знайомилася з іншими товаришами”.

Пізніше з’ясувалося, що «Люда» вирішила активізувати свою діяльність і тепер вона поширює комунізм на Донбасі.

Як повідомив портал kresy24.pl, Добжинецька вже місяць воює проти України у рядах міжнародної бригади «Interunit» на Донбасі.

Комуністична активістка моментально стала «героїнею» сепаратистського порталу novorossia.today. Офіційно також підтверджено, що вже більше місяця Людмила Добжинецька «зі зброєю в руках охороняє кордони тієї країни, що будь-якої миті можуть змінитися у будь-якому напрямку».

У разі поразки 28-річна жінка з Варшави може у найкращому випадку потрапити до польської або української в’язниці, у найгіршому – загинути, - пише у пропагандистській публікації портал novorossia.today.