Світ
7 жовтня 2016
У Полінезії побудують плавуче місто (фото)
Інститут сістейдінга (Seasteading Institute) збирається побудувати плавуче місто за підтримки Французької Полінезії.
news-image

Як передає «Є!» з посиланням на Business Insider, проектом передбачено спорудження трьох платформ, кожна розміром в половину футбольного поля, на яких будуть жити 30 чоловік. Дві перших почнуть будувати вже в наступному році, а закінчити планують до 2020 року. У разі успіху проекту поселення буде розширено.

Вартість їх спорудження складе $ 30 млн. Загальна вартість реалізації проекту за участю Французької Полінезії - $ 225 млн, на щорічне обслуговування островів доведеться витрачати по $ 8 млн.

Плавучий місто розміститься в водах Французької Полінезії. За умови угоди, яка ще не узгоджена урядом заморського співтовариства Франції, поселення отримає статус особливої ​​економічної зони зі ступенем політичної автономії.

Діяльність Seasteading Institute спочатку підтримував підприємець з Кремнієвої долини Пітер Тіль, що спеціалізується на генних і геронтологічних досліджень. Тіль представляв плавучий острів як втілення Лібертаріанська раю, вільного від втручання держави, але підприємець припинив підтримку проекту в 2014 році.