Світ
7 жовтня 2016
Американський суд викликав жителя Кувейту на слухання через Twitter
Житель Кувейту вперше викликаний до суду в США через Twitter.
news-image

Про це в четвер, 6 жовтня, повідомляє «Є!» з посиланням на журнал US News & World Report.
Кувейтський релігійний діяч Хаджжаж бен Фахд аль-Аджмі проходить у справі про фінансування на Близькому Сході терористів угруповання «Джебхат ан-Нусра» (заборонена в РФ). Колективний позов проти нього подали представники сотень тисяч ассірійських християн, які постраждали від дій бойовиків в Сирії і Іраку За завдану шкоду вони вимагають компенсацію (її розмір не наводиться).
Справу розглядає федеральний суддя штату Каліфорнії Лорель Білер. На попередніх слуханнях вона зробила висновок, що звичайними способами викликати фігуранта в суд неможливо. Разом з тим Білер з'ясувала, що аль-Аджмі активно користується Twitter, і вирішила викликати його в суд, оперував йому повідомлення через соцмережу. Про те, послідувала реакція з боку обвинуваченого, і яка саме, не уточнюється.
Це не перший подібний випадок в США. У 2014 році федеральний суд Нью-Йорка викликав громадянина Туреччини до суду повісткою, відправленої через Facebook, LinkedIn і електронну пошту. А в 2013 році аналогічним чином були викликані на слухання в Вірджинію п'ять громадян Індії.