Резонанс
8 жовтня 2016
Арешт чернігівського зброяра призвів до колапсу в законодавстві України
Недосконалість українського законодавства робить усю зброю легальною?
news-image

Чернігівський апеляційний суд визначився із запобіжним заходом для ніжинського зброяра Дениса Дубровського, якому закидають виготовлення пістолету та контакти з "бурштиновою мафією". Підозрюваний наполягає, що має справу лише зі зброєю для історичних реконструкцій, а потерпає через недосконалість українського законодавства в цій галузі, інформує «Є!» з посиланням на ТСН.19:30.

До суду прийшла група підтримки Дубровського – такі ж, як і він, шанувальники історичних турнірів. "Як би не закінчилося це все для мене, я сподіваюся, що влада побачить мій випадок і врегулює все законодавчо", - каже сам підозрюваний. Його стаття – виготовлення і продаж зброї. Адвокати наполягають, що під її дію підзахисний не потрапляє. "Ця стаття нічого не забороняє сама по собі. Вона передбачає покарання за поводження зі зброєю без передбаченого законом дозволу. А закону, який передбачає порядок володіння, користування та розпоряджання немає", - твердить юрист Микола Ореховський.

В асоціації власників зброї давно передбачали такий колапс. "Немає закону, значить, що? Виходить, уся зброя легальна", - каже голова наглядової ради Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін. Законопроект досі лежить на розгляді. Дубровський особисто редагував у ньому статті, які стосуються зброї історичної. Суд, зваживши позиції сторін, відмовив прокуратурі в утриманні підозрюваного під вартою. Дубровському присудили домашній арешт.