Події
8 жовтня 2016
Страшні наслідки урагана «Метью»
Більше мільйона постраждалих
news-image

Більше 1 мільйона 200 тисяч жителів Гаїті постраждали від потужного буревію Меттью, і приблизно 350 тисяч людей потребують термінової допомоги.


Про це повідомили співробітники ООН. У повідомленні йдеться про те, що на Гаїті терміново потрібно доставити гуманітарну допомогу, оскільки ця держава є однією з найбідніших в світі, і влада не зможе самостійно впоратися з наслідками урагану. За словами Ензо ді Таран, представниці ООН на Гаїті, були зруйновані або сильно пошкоджені будівлі, де тимчасово ховалися жителі держави, які залишилися без житла і засобів до існування. Також на Гаїті пошкоджені системи водопостачання та електропостачання, і всі постраждалі райони зіткнулися з нерозв'язними проблеми, зазначає представник ООН.
Сотні житлових будинків на Гаїті повністю зруйновані, кілька тисяч будинків залишаються затопленими. До цієї години число загиблих досягло майже 900 чоловік, але дані оновлюються практично кожну хвилину. Для Гаїті Меттью став найпотужнішим ураганом за останні десять років. Зараз Меттью лютує на східному узбережжі США.