Україна
9 жовтня 2016
В Херсоні юнак вижив після вистрілу в лоба
Ну, підстрелили і підстрелили: подумаєш, що в цьому такого - адже не вбили ж.
news-image

Для такого «мирного» міста, як Херсон, отримати кулю в лоб для пішохода - нікчемна справа. Прямо у дворі житлової багатоповерхівки по вулиці генерала Алмазова (Таврійський житловий масив обласного центру) хтось пальнув у 17-річного юнака. Куля як раз і увійшла йому в лоб, де і застрягла під шкірою. Стріляли з травматичного пістолета, і тільки тому випущена з нього гумова кулька не змігла пробити товсту лобову кістку. Будь «ствол» бойовим, потерпілий навряд чи залишився б живий, впевнені експерти, інформує «Є!».

Але показово зміна обивательської психології. Навіть сам поранений не вважає те, що трапилося з ним чимось незвичайним, і вимагаючи екстреного втручання правоохоронних органів. Як повідомили в міському відділі Національної поліції, ніяких показань про особу стрілка і причини конфлікту хлопець давати не бажає, називаючи те, що трапилося «особистою справою». Ну, підстрелили і підстрелили: подумаєш, що в цьому такого - адже не вбили же. Справа-то житейська, як любив повторювати мультяшний Карлсон.

Тим часом правоохоронці стривожені - як в побутових сварках, так і при вчиненні злочинів у нас все частіше застосовують куплене через Інтернет або на чорному ринку травматичну зброю, якою з близької дистанції запросто можна вбити, або важко травмувати людину. А покарання за зберігання і носіння «травмата» без офіційного дозволу чисто символічне - фінансові санкції. «Для власників нелегального травматичної зброї відповідальність в Україні передбачена тільки адміністративна. Тобто воно де-факто прирівняне до пневматичних гвинтівок і пістолетів, хоча нищівну силу у «травматики» куди більш сильне. Ось громадяни і обзаводяться «іграшками», які цілком можуть стати знаряддями вбивства », - зазначає начальник Херсонського міського відділу Національної поліції, підполковник Олександр Говорун.