Світ
9 жовтня 2016
В НАТО прокоментували перекидання «Іскандерів-М» в Калінінградську область
В рамках бойової підготовки ракетних військ Москва перекинула РК Іскандер-М під Калінінград.
news-image

Офіційний представник НАТО негативно оцінив перекидання Росією ракетних комплексів Іскандер-М в Калінінградську область, що межує з Польщею і Литвою.

Про це повідомив офіційний представник Альянсу в інтерв'ю агентству dpa, інформує «Є!» з посиланням на DW.

"Розміщення оснащених ядерними боєголовками ракет на кордоні з країнами, що входять до складу Північноатлантичного альянсу, не сприяє зниженню рівня напруженості"

, - заявили в НАТО.

В Альянсі наголосили, що на сьогодні необхідне збільшення, а не зниження рівня прозорості та можливості прогнозування військової діяльності, щоб уникнути інцидентів і ризику непорозумінь.

Раніше НВ повідомляло, що Міністерство оборони Росії перекинуло ракетний комплекс Іскандер-М в Калінінградську область в рамках бойової підготовки ракетних військ. У заяві офіційного представника відомства Ігоря Конашенкова говорилося, що Міноборони раніше неодноразово перекидало Іскандери в Калінінградську область, і далі буде перекидати в рамках бойової підготовки збройних сил РФ.

У Міністерстві оборони Польщі заявили, що стурбовані інформацією про перекидання РФ систем Іскандер-М в Калінінградську область.

Національні збройні сили Латвії оголосили підвищену готовність у зв'язку з активністю армії Росії в безпосередній близькості до країн Балтії.