Суспільство
10 жовтня 2016
Як не захворіти грипом: поради епідеміолога
Фахівці радять українцям щеплення від сезонних захворювань, а також приймати вітаміни і пам'ятати про методи особистої гігієни в громадських місцях.
news-image

Про це розповіла завідувачка Центру грипу та ГРВІ в Українському центрі з контролю і моніторингу захворювань МОЗ України Тетяна Діхановская, пише «Є!».

В Україні настав період сезонних захворювань грипу та ГРВІ і тепер українці повинні бути у всеозброєнні в боротьбі з недугою і знати, як його подолати.

Епідеміолог радить мати при собі вологі серветки, приймати вітаміни, а також загартовуватися.

"Якихось особливих методів для профілактики грипу немає, вони стандартні. Загартовуватись. У натовпі триматися подалі, хоча б на відстані 1,5-2 м, від людей, які кашляють або чхають. Чи не переохолоджуватися. Приймати імуностимулятори, хоча б звичайні вітаміни . Носити з собою вологі серветки зі спиртом або інші знезаражувальні засоби, щоб протирати руки після того, як ви трималися за ручки дверей в транспорті, громадських приміщеннях ", - розповіла Діхановская.

Також вона підкреслила, що щепленим від вірусних захворювань людям легше переносити грип.

"Про ефективність вакцин теж можна багато говорити. У минулому сезоні у нас реєструвалася незвично підвищена смертність від ускладнень від грипу, але серед померлих не було жодного щепленого. Тобто навіть якщо вакцинована людина захворіла, то ускладнень у нього не було - це стовідсотково" , - радить Діхановская.

Читайте також:Вакцини від гонконгського грипу немає