Події
10 жовтня 2016
Фейгін розповів, із ким Сущенко сидить у СІЗО
За словами адвоката, Сущенко подякував всім за підтримку.
news-image

Незаконно затриманий в Росії український журналіст Романа Сущенко утримується в московському ізоляторі в Лефортово в двомісній камері. Про це повідомив у своєму Твіттері в понеділок після зустрічі зі своїм підопічним адвокат українця Марк Фейгін, передає «Є!»

Отже, Роман Сущенко в Лефортово в двомісній камері з сусідом. Сусід із засуджених у справі Хізб-ут-Тахрір, – пише адвокат.

За словами Фейгіна, Сущенко подякував всім за підтримку, особливо журналістам, масштаб цієї підтримки його дуже підбадьорив.

Кореспондент "Укрінформу" у Франції Роман Сущенко був затриманий 30 вересня у Москві, де перебував із приватним візитом. Його звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували звинувачення ФСБ. Після закритих слухань 1 жовтня суд ухвалив рішення про його арешт на два місяці - до 30 листопада. Всупереч міжнародним нормам та двостороннім домовленостям між Україною і Росією, Сущенку було відмовлено в основному праві побачитись з адвокатом та українським консулом. 7 жовтня слідство в РФ пред'явило українському журналістові офіційне звинувачення в шпигунстві.  

Читайте також: Дипломатам дозволили відвідати Сущенка