Samsung припиняє продаж Galaxy Note 7
Небезпечні смартфони
news-image

Концерн закликав власників Galaxy Note 7  припинити використання смартфона. У тому числі і тих, що вже були замінені. Южнокорейскій концерн Samsung Electronics Co Ltd у вівторок, 11 жовтня, звернувся до всіх своїх партнерів із проханням зупинити продажу і обмін смартфонів Galaxy Note 7. Крім того, наголошується в повідомленні компанії, власникам як оригінальних , так і вже замінених Galaxy Note 7 рекомендується "відключити  і припинити використання смартфона", повідомляє «Є!».

Samsung змушений був піти на цей крок після того, як стало відомо про нові випадки загоряння акумуляторів в уже замінених Galaxy Note 7. Продажі цих смартфонів в світі почалися 19 серпня. Проте 2 вересня концерн був змушений відкликати близько 2,5 млн проданих телефонів через численних повідомлень про перегрів і загоряння акумуляторної батареї. Нові повідомлення про спалахи акумуляторів в уже замінених смартфонах, відзначає агентство Reuters, кидають серйозну тінь на можливості Samsung контролювати якість своєї продукції.

Південнокорейське агентство по технології і стандартам також заявило, що споживачам варто відмовитися від використання Galaxy Note 7 і оголосило, що обговорить з концерном майбутні кроки. Намір Samsung повністю зупинити продажі вітали і в американській Комісії з безпеки споживчих товарів.