Світ
11 жовтня 2016
Сьогодні - Міжнародний день дівчаток
Ініціатором цього свята була Канада.
news-image

Щороку 11 жовтня в світі відзначається Міжнародний день дівчаток, передає «Є!» із посиланням на Телеграф.

День був проголошений на 66-ій ГА ООН 19 грудня 2011 року, а відзначати його почали вже в наступному, 2012 році. Ініціатором прийняття відповідної резолюції ООН була Канада.

Мета цього Дня серйозна - привернути увагу світової громадськості до соціальних проблем і нерівності, з якими стикаються дівчинки у всьому світі, пов'язаних безпосередньо з їх приналежністю до жіночої статі.

Наразі у світі проживає понад мільярд дівчаток. Всі вони мають величезний потенціал щодо перетворення нашого майбутнього. Але кожен день в будь-якому куточку світу вони стикаються з дискримінацією і утисками.

Для обліку чинників, що впливають на стан дівчаток у всьому світі, необхідний збір інформації. Це дозволить визначити шляхи вирішення проблем, з якими стикаються дівчинки, а також допоможе при розробці відповідних стратегій і програм.

Тому в цьому році ООН була обрана тема "Досягнення цілей в області захисту прав дівчаток = досягнення глобальних цілей". Визнаючи важливість досягнення цілей в галузі сталого розвитку та їх роль в реалізації потенціалу дівчаток, а також спільнот, в яких вони живуть, необхідно визнати, що прогалини під час збору інформації, відсутність достовірних даних або їх нерегулярний аналіз перешкоджають спостереженню за прогресом і добробутом майже половини населення планети.

Необхідні ефективні заходи, спрямовані на використання статистичних стратегій і програм з підтримки дівчаток. Фінансування проектів в області здоров'я, безпеки, освіти та забезпечення прав дівчаток в мирний час і під час конфліктів допоможе в зміцненні підзвітності в сферах, безпосередньо пов'язаних з положенням дівчаток.

Читайте також: Англійська поліція б'є на сполох: на перехожих нападають «моторошні клоуни»