Світ
11 жовтня 2016
Поява у Чорномор'ї флагмана ВМС США викликала паніку у Кремля
Москва привела у повну бойову готовність Чорноморський флот.
news-image

BlackSeaNews вчора повідомляв, що у води Чорного моря увійшов американський військовий корабель Mount Whitney, останній раз помічений в цьому регіоні у 2008 році під час представлення військової допомоги Грузії.

Сьогодні російські ЗМІ пишуть про те, що російська авіація і один з кораблів Чорноморського флоту приведені в бойову готовність, інформує «Є!» з посиланням на replyua.net.

Агентство «РІА Новини» пише, що Чорноморський флот зараз стежить за пересуваннями Флагману 6-го оперативного флоту ВМС США, перебуваючи в бойовій готовності. Російське ЗМІ, посилаючись на джерело в «силових структурах» повідомляє, що якщо американський військовий корабель наблизиться до морського кордону Російської Федерації, йому на зустріч будуть спрямовані літаки і один з військових кораблів РФ. У той же час, агентство повідомляє, що на даний момент, як було встановлено за допомогою стаціонарних засобів спостереження, американське військово-морське судно знаходиться на досить великій відстані від території РФ в західній частині Чорного моря, тому на даний момент супровід надаватися не буде.

BlackSeaNews повідомляє, що американський корабель вийшов з бази в Гаїті із завданням забезпечення безпеки в регіоні, в тому числі - в акваторії Чорного моря.