Завдяки децентралізації місцеві бюджети значно збільшилися
Петро Порошенко акцентував увагу на тому, що в порівнянні з минулим роком, уже перевищено надходження міських бюджетів.
news-image

Президент Петро Порошенко заявив, що завдяки реформі децентралізації місцеві бюджети значно зросли, а їх дохідна частина перевищила витрати.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента, інформує «Є!» з посиланням на ПОДРОБНОСТИ.

"Напрямок та курс були обрані правильно. Станом на 1 вересня поточного року профіцит місцевих бюджетів становить 32 млрд гривень. За 9 місяців план надходжень до загального фонду місцевих бюджетів, без урахування трансфертів, виконано майже на 100%"

, - повідомив Глава держави на засіданні Ради регіонального розвитку.

Петро Порошенко акцентував на тому, що в порівнянні з минулим роком, на 50% перевищено надходження міських бюджетів і левова частка цих коштів спрямовується до бюджету розвитку.

"Це те, про що мріяли ще 2 роки тому"

, -підкреслив Президент і зазначив, що завдяки цьому в різних куточках країни розвивається інфраструктура, розвивається транспортне забезпечення, зводяться соціальні об'єкти -Дитячі сади, школи тощо. Часто вони відкриваються у віддалених районах, селах - там, де в них ніколи не доходили руки, констатував він.

Крім того, Глава держави зазначив, що завдяки підвищенню збільшення бюджетів громад та реалізації експерименту у напрямку частини коштів перевищення надходжень від митниці, відновлюються автомобільні дороги в регіонах і містах.

"Наш підхід показує, що дорожнє будівництво сьогодні стало пріоритетом Уряду, пріоритетом місцевих адміністрацій, Президента і всієї української влади"

, - сказав Петро Порошенко. Разом з тим він зазначив, що "все це робиться в умовах війни".