Політика
13 жовтня 2016
Надія Савченко ПАРЄ виступила із промовою про Росію і Донбас (відео)
У середу в ПАРЄ обговорювалися доповіді з політичних наслідків конфлікту в Україні і по ситуації з правами людини.
news-image

Надія Савченко під час дискусії в ПАРЄ заявила, що на територіях, підконтрольних самопроголошеним ДНР і ЛНР, основні питання курують кадрові офіцери російської армії.

Народний депутат України ( "Батьківщина") Надія Савченко вважає, що Москва "ще не заслужила" повернення права голосу в ПАРЄ. У середу в ПАРЄ обговорювалися доповіді з політичних наслідків конфлікту в Україні і по ситуації з правами людини. В результаті обговорення було прийнято дві резолюції з українськими правка, інформує «Є!» з посиланням на "РИАНовостиУкраїна".

"Ви дійсно повинні змусити себе поважати, показуючи, що ви дотримуєтеся своїх цінностей. Якщо ви зараз говорите про повернення Росії на майданчик ПАРЄ, її ніхто не виганяв, це правда, нехай повертаються і слухають , і слухають людей, які цивілізовані, слухають і вчаться, як треба говорити. Але повертати голос російської делегації ще дуже рано. Росія ще не засвоїла урок, і права на голос вона не заслужила "

, - сказала Савченко в ході дискусії.

Вона також заявила, що тримає зв'язок з людьми, які проживають на територіях, підконтрольних самопроголошеним ДНР і ЛНР. Савченко стверджує, що на цих територіях основні питання курирують кадрові офіцери російської армії.

В ЄС йде гібридна холодна війна Російська делегація в роботі сесії ПАРЄ участі не брала. У 2014 і 2015 роках ПАРЄ через позицію Росії по Криму прийняла резолюцію, в якій позбавила російську делегацію права голосувати на сесії, права участі в роботі статутних органів і в моніторингу виборів. Росія вирішила не направляти в січні цього року необхідні для підтвердження повноважень делегації документи. Разом з тим Москва не відмовилася в рік 20-річчя вступу до Ради Європи від роботи зі Страсбургом в цілому.

Читайте також: Рада Європи прийняла резолюцію щодо України