Резонанс
13 жовтня 2016
У голови Закарпатської облради прокоментували звинувачення у сепаратизмі
Михайло Рівіс стверджує, що мав на увазі тільки те, що уряд не має забувати, що Закарпаття теж у складі України.
news-image

У Закарпатській облраді зазначають, що найбільший резонанс з приводу заяви голови облради Михайла Рівіса роблять проросійські ЗМІ, яким це на сьогодні дуже вигідно. Про це повідомила керівник прес-служби Закарпатської обласної ради Вікторія Сенгетовська, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

З її слів, Рівіс справді під час нещодавнього інтерв’ю у програми "Акценти" на телеканалі "Тиса-1" говорив про тему розбудови дорожньої інфраструктури і про те, що Кабміну потрібно більше приділяти уваги Закарпатській області.

Саме навколо певних висловлювань з приводу цієї теми й роздувають нині резонанс окремі ЗМІ, - уточнила Сенгетовська.

Вона також навела коментар з цього приводу самого Рівіса.

В інтерв’ю йшлося про те, що на розбудову дорожньої інфраструктури, приміром, Львівської області, на наступний рік виділять 2,2 мільярди гривень, у той час як Закарпаттю цьогоріч дали тільки 70 мільйонів із 300 обіцяних. З огляду на це Закарпатська облрада неодноразово зверталася до Мінінфраструктури, прем’єр-міністра Гройсмана і Верховної Ради про те, щоб Закарпаття включили в експеримент, згідно з яким кошти з перевиконань надходжень від митниці йшли на розбудову наших доріг, - цитує Рівіса керівник прес-служюби.

З її слів, Рівіс також нагадує, що вже й закарпатські журналісти звертаються до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з питаннями на кшталт, чи він забув чи не поінформований, що після Львівської області йде ще один регіон.

Зокрема, ведучий програми сказав:

Пане Володимире, у нас в Україні є ще Закарпаття. То і нам потрібно кошти на ремонт доріг. Уявіть собі, що у нас теж є дороги, які потрібно ремонтувати!
Саме в цьому контексті й було вжито фразу, яку нині ЗМІ інтерпретують по-своєму, вириваючи її з контексту. Я ж мав на увазі тільки те, що уряд не має забувати, що Закарпаття теж у складі України, що наш край теж існує. Я сказав те, що хотів сказати, а не те, що хотіли почути, - додав Рівіс.

Керівник прес-служби також наголосила, що найбільший резонанс з приводу заяви Рівіса роблять проросійські ЗМІ, яким це на сьогодні дуже вигідно.
Як повідомляла «Є!», голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс під час інтерв'ю заявив, що Кабміну потрібно більше приділяти уваги Закарпатській області, якщо він хоче бачити її у складі України.

Читайте також: Кравчук розповів, яке б він прийняв рішення, коли Росія вдерлась до Криму