Політика
11 грудня 2014
Рада по взаємодії з релігійними об'єднаннями при Президенті Російської Федерації стурбована утисками на віруючих в Україні
Президентська Рада по взаємодії з релігійними об'єднаннями та організаціями прийняла заяву, в якій закликала поважати права віруючих в зонах військових конфліктів.
news-image

Про це повідомляє "Єдність.інфо" із посиланням на ТАСС.

Рада висловила стурбованість долею віруючих традиційних релігій на територіях Близького Сходу, Північної Африки та України.

«Всім серцем співпереживаємо ні в чому не винному цивільному населенню українського південного сходу, страждаючому за своє неприйняття політики радикального націоналізму", - відзначається в документі.

У заяві вказується на факти "несправедливого ставлення до православних, протестантських і іудейських громад  у різних частинах країни.

"У ряді регіонів України мають місце випадки неправомірного вилучення молитовних будинків у релігійних громад, що належать Української православної церкви,  яка послідовно займає миротворчу позицію", -  написано в документі.

Члени президентської Ради вважають за необхідне "координацію зусиль різних релігійних організацій у пошуках шляхів врегулювання збройного протистояння".

Президентська Рада закликає сприяти безперешкодній доставці гуманітарних вантажів, проявляти милосердя до людей інших політичних поглядів, у тому числі до військовополонених, забезпечити свободу совісті та віросповідання, припинити насильницькі і дискримінаційні дії, засновані на релігійній або національної нетерпимості.

 

У засіданні Ради із взаємодії з релігійними об'єднаннями при президенті РФ взяли участь лідери православних, ісламських, іудейських та буддистських організацій.