Політика
14 жовтня 2016
Ультиматум Росії від Оланда!
Ще один крок від Путіна...
news-image

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що в разі нарощування агресії президента Росії Володимира Путіна в Україну, країну приймуть в НАТО.

Про це йде мова в книзі журналістів газети Le Monde, яка вийшла 12 жовтня і заснована на бесідах з Олландом, передає «Є!» з посиланням на RFI.

Я думаю, інтерес Путіна полягає в тому, щоб продемонструвати прозорливість, заспокоїти гру, привласнити те, що він уже взяв (Крим) і більше там (в Україні) нічого не робити. Якщо він там ще що-небудь зробить, тоді будуть ще санкції, Україні поставлять зброю, і вона увійде в НАТО

  - заявив Олланд.

Президент Франції також розкрив подробиці багатьох дипломатичних переговорів по російсько-українського конфлікту, які пройшли в останні два роки. Зокрема, він згадав про першу офіційну зустріч новообраного президента України Петра Порошенка і Путіна в Нормандії. За словами Олланда, західні лідери доклали багато зусиль, щоб ця зустріч відбулася, але Путін погодився на неї не відразу.

На іншому кінці дроту" цар метає блискавки ":" Чи означає це, що я не повинен приїжджати, що ви не хочете мене бачити?

 - Переказав Олланд відповідь Путіна на пропозицію зустрітися з Порошенком.

В цілому, президент Франції нагадав, що зустріч Порошенка і Путіна тоді пройшла холодно і напружено.

Відчувалося, що Путін вів жорстку гру", а не мав президентського досвіду Порошенко, здається, відчував "фізичний страч

 - поділився спогадами Олланд.

Як повідомляв "Апостроф", напередодні Олланд відзначився вкрай антиукраїнською позицією, закликавши Київ спочатку провести вибори на окупованому Донбасі, а потім вже домагатися виведення російських військ зі своєї території і відновлення контролю над східним кордоном.