Київ
14 жовтня 2016
У Києві спалили евакуатор, який забирав незаконні автокав’ярні
Подія трапилася на Лісовому масиві.
news-image

Уночі 14 жовтня невідомі облили бензином і підпалили евакуатор підрядника, який займався демонтажем незаконних автокав’ярень у центрі столиці. Про це "Українській правді" повідомив нардеп, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець виданню, передає «Є!»

Уночі спалили евакуатор підрядника, який виграв тендер на демонтаж пересувної торгівлі. Уночі прийшли на стоянку підрядника на Лісовому масиві, облили бензином, що видно на відео, і підпалили, - сказав він.

За словами Білоцерковця, він припускає, що підпал могли спровокувати слова "пана Балашова, який недавно у соцмережі закликав до екстремізму, у тому числі, одягати маски, підпалювати, тобто захищати таким чином ці незаконні об’єкти пересувної торгівлі".

Також є пан Бяльський, який щоразу перешкоджає демонтажам, намагається штурмом брати штраф майданчики. Я нікого не звинувачую, але припускаю, що до цього можуть бути причетні ці люди, - сказав він.

Радник мера нагадав, що у Києві з Асоціацією пересувної торгівлі діє меморандум, за яким усі незаконні торгові точки повинні піти з "нульової", "першої" та "другої" зони.

Однак є люди, які цей меморандум не виконують. Оцей підрядник за останні 1,5 місяці демонтував у Києві близько 40 об’єктів пересувної торгівлі. Також у нас вчора стартували торги з продажу місць під пересувну торгівлю, є люди, які готові купувати місця і вести діяльність законно. Але є і такі, які не зацікавлені у законності і відкритих торгах, їм важливий оцей хаос у місті, бо вони на ньому заробляють гроші, - сказав Білоцерковець.

Наразі підрядник звернувся до поліції щодо підпалу.

Важливо, щоб винних знайшли, бо це серйозний злочин. Якщо винних не знайдуть, це далі подорожуватиме хаос і безпорядки. При будівництві правової держави перед законом мають бути всі рівні, - сказав Білоцерковець.
Читайте також: «Технічна помилка» - про заборону Фейгіну залишати Росію