Війна
15 жовтня 2016
Бійці ЗСУ завадили бойовикам десантуватися з моря біля Широкиного (відео)
На південній ділянці фронту АТО стає все гарячіше.
news-image

Південна ділянка фронту АТО в останні дні перетворилася на найгарячішу. Тепер саме там найбільші потужністю та частотою обстріли, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Обстрілюють позиції мінометами 120-ми. Ствольна стрільба 152-гі. Вже четвертий чи п'ятий день", - каже захисник України з позивним "Ваха". Снаряди лягають у Широкиному, Водяному, Лебединському, долітають до Талаківки та навіть розташованого за пару кілометрі від східних околиць Маріуполя Бердянського. "Просто нас захотіли вибити з наших позицій і почали активно обстрілювати"

, - вважає боєць із позивним "Дикий", інформує «Є!» з посиланням на ТСН.

Не сидить склавши руки і ворожа піхота. Українські військові кажуть, що росіяни діють, як правило, на відстані кількох сотень метрів. Але трапляється, що підкрадаються на відстань 40 метрів. Однак найбільшу небезпеку солдати ЗСУ вбачають не в цьому, а в морі. Воно поблизу Широкиного одне з найглибших на узбережжі, тому там можна здійснити висадку десанту. Спроби великої операції росіяни не здійснювали, а от бойовиках на катерах морпіхам уже довелося відганяти від берега кулеметними чергами. Українці вже почали працювати на пляжах, утворюючи загорожу від можливого десантування ворога на БТР.

Військовий "Марадона" не сумнівається, що окупантам не шкода нічого на українській землі.

"Якщо їм потрібно буде зрівняти Широкине із землею вони це зроблять, не замислюючись"

, - каже він.

Бійці вже переконалися, що єдиний контраргумент цьому сила. Щойно терористам добряче дістанеться вони надовго замовкають. Але доки українська артилерія мовчить, дотримуючись перемир'я, ворог лише нахабніє.

Як уже повідомлялося, українська розвідка повідомила про активізацію ворога на південному напрямку біля Водяного. Згодом армійці спростували те, що бойовики зайняли там нові позиції. Однак у зведеннях АТО саме маріупольська ділянка фронту продовжує фігурувати, як найбільш гаряча.