Політика
15 жовтня 2016
Меркель пред'явила Путіну ультиматум
Чергові умови для російського президента.
news-image
Володимир Путін зможе взяти участь в переговорах нормандської четвірки тільки в тому випадку, якщо буде помітний прогрес на Донбасі.

Така заява сьогодні прозвучала від Ангели Меркель. За словами німецького канцлера, переговори нормандської четвірки в Берліні відбудуться за участю президента РФ тільки в тому випадку, якщо з'являться хоч якісь передумови врегулювання конфлікту на сході України. За словами Штеффена Зайберта, офіційного представника німецького уряду, як тільки будуть створені умови для відчутного прогресу на Донбасі, в Берліні відразу організовують особисту зустріч на вищому рівні і проведуть переговори, повідомляє «Є!» посилаючись на РБК-Україна.

Також представник уряду відзначив, що зараз в Мінську проходять зустрічі політичного директора зовнішньополітичного відомства Німеччини та радника канцлера ФРН. У Німеччині визначили чітку позицію щодо можливих переговорів в нормандському форматі: 

Саміт нормандської четвірки буде проведено в Берліні тільки при успішних домовленостях на рівні радників німецького уряду.

Переговори були призначені на 19 жовтня, однак у Кремлі знову «передумали».